Yritys

Yrityksen nimen historia

Yrityksen nimen pohdinta ei ollut ollenkaan helppoa. Pelkkää omaa nimeäni en halunnut käyttää ja näin internet-aikana se on vähän hankalakin sukunimen ä-kirjainten vuoksi. Ensimmäinen suosikkini yritykseni nimeksi oli jo käytössä ja meni aikaa ennen kuin keksin muita miellyttäviä vaihtoehtoja. Nykyinen nimi on kyllä paljon parempi kuin se ensimmäinen idea. Luultavasti yritykseni nimi tavutetaan useimmiten ”for mamma” eli mammalle, mamman vuoksi, jne eikä se minua haittaa. Yritykseni nimen taustalla on kuitenkin sanat form ja amma. Nimikirjaimeni olisivat A-M M-A, jos käyttäisin koko etunimeäni ja jos olisin mennyt naimisiin lapseni isän kanssa ja ottanut yhdistelmäsukunimen 🙂 Form-osuus yritykseni nimessä tarkoittaa tietysti muotoilua eikä sillä ole sen kummempaa tarinaa takanaan.

Yrittäjän historia

Oma yritys on ollut haaveissani oikeastaan aina. Asiaan on varmaan vaikuttanut se, että molemmat vanhempani ovat yrittäjiä. Kaikenlaisia liikeideoita on käynyt mielessä, mutta ensimmäisen omasta mielestäni tarpeeksi hyvän idean sain lapseni odotuksen ja syntymän myötä. Olin päättänyt jo vuonna 1995, että jos joskus tarvitsee lasta vaipattaa, niin käytän kestovaippoja. Tarve tuli aprillipäivänä 2003, jolloin Aleksi-poikani syntyi. Olin jo odotusaikana etsinyt tietoa kestovaipoista, samalla löysin mm. kantoliinat ja imetysvaatteet. Huomasin, että monet näitä tuotteita myyvistä olivat kotona työskenteleviä äitejä. Silloin oli käytössä termi WAHM eli working-at-home-mother, jolle pian keksittiin suomalaiset vastineet KOTKA (KOtonaTyöskenteleväKotiAiti) ja KÄPY (KotiÄitiPienYrittäjä). Ajatus työn ja lapsenhoidon yhdistämisestä ihastutti heti, mutta kypsyttelin ajatusta äitiysloman loppuun saakka. Vuoden 2004 alussa perustin sitten oman yrityksen eli tämän Formamman, joka aluksi oli yksi työ lapsenhoidon ja osa-aikaisen palkkatyön lisäksi.

Koulutukseltani olen tekstiiliartenomi ja taitojani halusin tietysti hyödyntää, siksi aloitin yritykseni omien tuotteiden valmistuksella ja myynnillä. Ensimmäinen oma tuotteeni oli hahtuvalangasta neulotut vaippahousut, siitä Formamma-tuotteiden valikoima laajeni vähitellen muihin neuleasusteisiin ja kestovaippoihin. Otin myös muiden valmistajien tuotteita myyntiin. Periaatteena on ollut alusta saakka, että kaikki tekstiilituotteet ovat Suomessa valmistettuja. Vuosien varrella on tuotevalikoima on kasvanut ja muuttunut, Formammasta on tullut kokopäiväinen työni ja toiminimeni alla olen pitänyt niin kesäkahvilaa kuin tehnyt korjausompelua.

Tuotteita voi ostaa nettikaupan kautta, osa niistä on myynnissä myös Ompelimo Mitta-Marissa Nokialla ja erikseen sopien voi tuotteisiin tutustua ennen ostopäätöstä myös Turussa, jossa asun.

Otan erittäin mielelläni vastaan kaikenlaisia viestejä niin tuotteista, tuotetoiveista kuin sivujen toimivuudesta. Ota yhteyttä myös, jos valmistat jotakin tuotetta, joka sopisi mielestäsi Formamman valikoimiin tai jos haluat Formamman tuotteita omaan yritykseesi jälleenmyyntiin.

Ystävällisin terveisin, Mari